o nas

„I WTEDY WSZYSTKO SIĘ ZACZĘŁO”

Spółka RITPOL Spyrzyński powstała w 1991r. jako mały podmiot gospodarczy zlokalizowany w malowniczej miejscowości Strzyżowice w województwie śląskim.

Początkowo niewielka firma rodzinna zajmowała się produkcją pieczywa tradycyjnego a jej odbiorcami były pobliskie sklepy spożywcze. Z roku na rok firma rozbudowywała się. W 1995r. rozpoczęto produkcję wyrobów cukierniczych, co zapoczątkowało otwarcie pierwszych sklepów firmowych z własnymi wyrobami. Po kilku latach spółka posiadała kilkanaście własnych punktów sprzedażowych na terenie województwa śląskiego oraz dobrze rozwiniętą dystrybucję pieczywa i wyrobów cukierniczych, docierając w najdalsze zakątki regionu. W 2004r. wychodząc na przeciw oczekiwaniom rynku firma RITPOL Spyrzyński wybudowała nowoczesny obiekt produkcyjny w pobliskiej miejscowości Psary, gdzie została przeniesiona całość produkcji pieczywa tradycyjnego. W 2006r. spółka rozpoczęła niewielką produkcję bułek do hamburgerów oraz hot-dogów dla pobliskich barów typu fast food.

Obecnie nasza oferta skierowana jest do odbiorców hurtowych i dotyczy wyłącznie segmentu gastronomicznego. Ciągły rozwój infrastrukturalny oraz podnoszenie standardów spowodowały, iż aktualnie produkty rozpoznawane pod marką RITPOL można spotkać w najdalszych zakątkach kraju oraz zagranicą.

„NASZA MISJA”

Pragniemy być pionierem w branży, oferując klientom produkty, które nie tylko spełnią, ale również przewyższą ich oczekiwania. Poprzez innowacyjne podejście i ciągłe doskonalenie, dążymy do budowania trwałych relacji z naszymi klientami, opartych na obopólnym zaufaniu i satysfakcji.

Zespół RITPOL składa się z doświadczonych profesjonałów, którzy pasjonują się tym, co robią. Działamy z determinacją i zaangażowaniem, aby dostarczyć najlepsze rozwiązania dla naszych klientów.

Dołącz do nas i odkryj świat innowacji, jakości i profesjonalizmu. Jesteśmy gotowi, aby być Twoim partnerem w sukcesie!

Spółka RITPOL Spyrzyński powstała w 1991r. jako mały podmiot gospodarczy zlokalizowany w malowniczej miejscowości Strzyżowice w województwie śląskim.

Początkowo niewielka firma rodzinna zajmowała się produkcją pieczywa tradycyjnego a jej odbiorcami były pobliskie sklepy spożywcze. Z roku na rok firma rozbudowywała się. W 1995r. rozpoczęto produkcję wyrobów cukierniczych, co zapoczątkowało otwarcie pierwszych sklepów firmowych z własnymi wyrobami. Po kilku latach spółka posiadała kilkanaście własnych punktów sprzedażowych na terenie województwa śląskiego oraz dobrze rozwiniętą dystrybucję pieczywa i wyrobów cukierniczych, docierając w najdalsze zakątki regionu. W 2004r. wychodząc na przeciw oczekiwaniom rynku firma RITPOL Spyrzyński wybudowała nowoczesny obiekt produkcyjny w pobliskiej miejscowości Psary, gdzie została przeniesiona całość produkcji pieczywa tradycyjnego. W 2006r. spółka rozpoczęła niewielką produkcję bułek do hamburgerów oraz hot-dogów dla pobliskich barów typu fast food.

Produkcja pieczywa gastronomicznego stopniowo zaczęła zastępować pieczywo tradycyjne. W 2010 roku postanowiono zawiesić produkcję wyrobów cukierniczych w Strzyżowicach, którą zastąpiono produkcją tradycyjnych zapiekanek z pieczarką a rok później zaprzestano produkcji pieczywa tradycyjnego. W ten sposób w 2011r. spółka całkowicie przekształciła profil produkcyjny na pieczywo mrożone typu fast food oraz zapiekanki, które to wytwarzamy w obu zakładach do dnia dzisiejszego. W kolejnych latach spółka poszerzyła portfolio produktowe o zapiekanki smakowe, pieczywo dedykowane dla restauracji tureckich oraz będące obecnie na topie bułki burgerowe.

Obecnie nasza oferta skierowana jest do odbiorców hurtowych i dotyczy segmentu gastronomicznego. Ciągły rozwój infrastrukturalny oraz podnoszenie standardów spowodowały, iż aktualnie produkty rozpoznawane pod marką „RITPOL” można spotkać w najdalszych zakątkach kraju oraz zagranicą. RITPOL Spyrzyński Spółka Jawna jest jedyną piekarnią w Polsce działającą wyłącznie w segmencie gastronomicznym z kapitałem w 100% pochodzenia polskiego. W 2013 roku Firma uzyskała certyfikat HACCP.